Æresdoktor 2021- Ber om forslag til kandidater

Universitetsstyret skal, etter innstilling fra fakultetene, utnevne æresdoktorer (doctor honoris causa) for betydningsfull vitenskapelig innsats eller fremragende arbeid til gavn for vitenskapen. Det legges opp til at behandling av saken skjer i universitetsstyret den 26. november 2020, mens seremonien finner sted i forbindelse med doktorgradspromosjonen 30. april 2021.

Vi ber fakultetene om å nominere 2-3 kandidater som har hatt vesentlig vitenskapelig innflytelse på ett eller flere av fakultetenes fagområder og på høyt internasjonalt nivå. Vi oppfordrer fakultetene til å nominere relativt unge forskningsaktive kandidater, både kvinner og menn. Det vil være ønskelig at kandidatene har en relasjon til UiB som universitetet kan bygge videre på, f.eks. i forbindelse med faglige arrangementer i fremtiden.

I tråd med § 3 i regler for fremgangsmåte for utnevnelse av æresdoktorer ber vi om at forslagene må inneholde opplysninger om den foreslåttes personalia og vitenskapelige arbeider eller andre fortjenester, og forslagstillerens begrunnelse. Begrunnelsen kan være på inntil én side. Forslagene skal først behandles av fakultetsstyret, som så gir en innstilling til universitetsstyret.

Vi viser ellers til reglene for utnevnelse av æresdoktorer, som er tilgjengelige i regelsamlingen: https://regler.app.uib.no/regler/Del-2-Forskning-utdanning-og-formidling/2.1-Forskning/2.1.1-Administrasjon-av-forskerutdanning/Regler-for-fremgangsmaaten-ved-utnevnelse-til-aeresdoktor-ved-Universitetet-i-Bergen

Vi gjør oppmerksom på om at behandlingen av forslagene, sakspapirer og korrespondanse skal behandles konfidensielt og er unntatt offentlighet etter offl. § 26, andre ledd.

Internfrist 14 oktober, sendes på mail til Per Bakke og Heidi Espedal.