Reiseråd Etiopia – november 2021

Til NORHED institusjonskoordinatorer – men også aktuelt for andre prosjekt

Situasjonen i Etiopia har tilspisset seg, og unntakssituasjon er innført fra og med 2. nov. Som følge av dette har UD oppdatert reiserådene for Etiopia til at alle reiser til Etiopia frarådes.

Norske borgere som er i Etiopia oppfordres til å holde seg i ro og registrere seg på reiseregistrering.no eller i appen Reiseklar. Dette vil kunne påvirke flere NORHED prosjekter og vi ber om at dere orienterer prosjektene dette gjelder, og tar kontakt med oss dersom det skulle være behov for assistanse.

Vi vil samtidig benytte anledningen til å oppfordre alle involvert i NORHED som reiser til partnerland om å holde seg oppdatert på gjeldende reiseråd. Vi jobber i land hvor situasjonen kan endres på kort varsel, og derfor viktig å holde seg oppdatert på hva som er gjeldede reiseråd før reiser foretas. Dette gjelder også lokale retningslinjer og restriksjoner som følge av covid-19.

Vi oppfordrer alle som planlegger reiser om å laste ned UDs app Reiseklar, da denne både gir oppdatert informasjon om reiserådene men også mulighet til å registrere seg og ha kontakt med norske myndigheter dersom bistand på reise skulle bli nødvendig.